logo el

Προτάσεις περιποίησης

Τα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα για να “ζήσουν” πολλά χρόνια. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η αδιάλειπτη φροντίδα τους είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν σε άψογη κατάσταση. Αξιοποιήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Αφαιρέστε τα κοσμήματα κατά τις δύσκολες εργασίες.
Κατά την ενασχόληση με χειρονακτικές εργασίες, αφαιρέστε τα κοσμήματά σας για την πρόληψη σωματικής βλάβης ή έκθεσής τους σε χημικές ουσίες και υγρά καθαρισμού. Αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα στις εργασίες κουζίνας, στην κηπουρική, το καθάρισμα του σπιτιού, άλλες σχετικές εργασίες ή όταν κρατάτε στην αγκαλιά σας μωρά ή βρέφη.

Βάλτε τα κοσμήματά σας μετά την περιποίηση προσώπου και σώματος.
Το make-up, τα καλλυντικά, οι λακ, τα αρώματα, οι λοσιόν και οι κρέμες σώματος μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που ενδέχεται να βλάψουν τα κοσμήματα. Βάζοντάς τα λίγη ώρα μετά την περιποίηση σώματος και προσώπου θα τα προφυλάξετε, ιδιαίτερα τις πέρλες.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Για τις κυρίες που φορούν κοσμήματα τακτικά είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι καθαρά και με καλή εμφάνιση. Παραθέτουμε μερικές συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν.

Χρησιμοποιήστε ειδικά πανιά στίλβωσης για κοσμήματα.
Για ασήμι ή χρυσό αγοράστε ένα πανί στίλβωσης κοσμημάτων για καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κομμάτια από παλιά ρούχα με λίγο λευκό οινόπνευμα. Εκτός από μαργαριτάρια και γνήσια τιρκουάζ.

Καθαρισμός προσεκτικός.
Τακτικός καθαρισμός των κοσμημάτων σας μπορεί να τα διατηρήσει σε άριστη κατάσταση, αλλά να είστε προσεκτικοί. Ορισμένα υγρά καθαρισμού που πωλούνται στην αγορά, αν δεν είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο κόσμημα, μπορεί να το καταστρέψουν. Μη ξεχνάτε να μας συμβουλεύεστε συχνά.

Αποφύγετε να καθαρίσετε εσείς κόσμημα που υπέστη φθορά.
Αν διαπιστώσετε ότι κάποιο κομμάτι του κοσμήματος έχει υποστεί βλάβη, θα πρέπει να δοθεί στο εργαστήριό μας για επισκευή.

Επιθεωρήστε τα κοσμήματά σας.
Όταν καθαρίζετε τα κοσμήματά σας, είναι μια καλή ευκαιρία να ελέγχονται για τυχόν προβλήματα. Σημάδια αλλοίωσης, αλλαγή χρώματος ή χαλαρότητα στους πολύτιμους λίθους είναι καλό να σας οδηγήσουν
στον εξειδικευμένο τεχνίτη μας. Οι γνώσεις και η μαστοριά του θα αποτρέψουν την περαιτέρω  ζημιά και το κόσμημα θα επανέλθει στην προτέρα κατάσταση.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Φροντίδα για τα κοσμήματά σας.
Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η ανάγκη επισκευής. Μπορείτε με ένα απλό έλεγχο να επιβεβαιώνετε κατά περιόδους ότι τα κοσμήματά σας συνεχίζουν να είναι σε καλή κατάσταση.
Αν όμως-από παράλειψη ή άλλη αιτία-το κόσμημά σας χρειαστεί επισκευή ή φρεσκάρισμα, το εργαστήριό μας είναι στη διάθεσή σας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα επιμεληθεί για τον ενδεδειγμένο καθαρισμό, επισκευή και γενικά αναγέννηση των κοσμημάτων σας.

ΦΥΛΑΞΗ
Φυλάξτε τα κοσμήματα με ιδιαίτερη επιμέλεια στις ειδικά σχεδιασμένες συσκευασίες τους. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε τυλίξτε τα προσεκτικά, ένα-ένα, με ύφασμα από σατέν ή βαμβακερό. Βρείτε τρόπο να μη χτυπιούνται μεταξύ τους. Αυτό απαιτεί λίγο χρόνο αλλά αν δεν τον διαθέσετε θα δείτε τα κοσμήματά σας με γρατζουνιές, χτυπήματα και μπλεγμένες αλυσίδες την επόμενη φορά. Τοποθετήστε τα σε ένα κουτί ανθεκτικό όπως π.χ. μια μπιζουτιέρα.


Κρατώντας τη συλλογή κοσμημάτων σας σε συνεχή φροντίδα θα βοηθήσετε ώστε η λάμψη και η υπεραξία να “περάσει” και στις επόμενες γενιές.

Εξυπηρέτηση Πελατών

Ζήστε την εμπειρία...

Αυθεντικό κόσμημα Υπηρεσίες  Προτάσεις περιποίησης Συχνές Ερωτήσεις
 expirience

Πώς αναγνωρίζουμε ένα αυθεντικό κόσμημα Μαραθιανάκης

Καθαρισμός

Ανανέωση

Επαναχάραξη

Αλλαγή μεγέθους

Επισκευές

Προτάσεις για την περιποίηση του κοσμήματος

Ποιά πέτρα “δένει” καλύτερα με τον χρυσό;

Μπορώ, όταν χρειαστεί, να σας δώσω το κόσμημά μου για γυάλισμα ή ακόμα και για αναδημιουργία;

 

Ζήστε την εμπειρία...

  
expirience
Αυθεντικό κόσμημα
 
Πώς αναγνωρίζουμε ένα αυθεντικό κόσμημα Μαραθιανάκης
 Υπηρεσίες
 
 

Καθαρισμός

Ανανέωση

Επαναχάραξη

Αλλαγή μεγέθους

Επισκευές

Προτάσεις περιποίησης

 

Προτάσεις για την περιποίηση του κοσμήματος

 Συχνές Ερωτήσεις

 

Ποιά πέτρα “δένει” καλύτερα με τον χρυσό;

Μπορώ, όταν χρειαστεί, να σας δώσω το κόσμημά μου για γυάλισμα ή ακόμα και για αναδημιουργία;